Even pauze

Marieke Elsinga stopt tijdelijk met de ochtendshow van Qmusic

11 april 2022 11:19 | sterren | Door Esther Hut

© William Rutten

Mattie Valk staat er de komende tijd alleen voor tijdens de ochtendshow van Qmusic. Marieke Elsinga heeft namelijk besloten het voorlopig rustig aan te doen.

Marieke heeft natuurlijk een druk werkschema met ‘s ochtends haar radioprogramma om vervolgens ’s avonds weer achter de desk bij RTL Boulevard te staan. Deze combinatie kost haar te veel energie. Vanmorgen liet Mattie een audiofragment horen waarin Marieke meer uitleg geeft over haar beslissing.

Kost energie

“Ik krijg heel vaak de vraag ‘hoe hou je dat vol? Dat je radio maakt en televisie’. Mijn antwoord is dan altijd: ‘Ik vind het gewoon het allerleukste om te doen’. Het geeft mij heel veel energie. Maar de laatste tijd merk ik dat het me juist energie kost. En daarom heb ik besloten heel even op de rem te trappen, zodat ik over twee jaar nog steeds kan zeggen dat ik dit het allerleukste vind om te doen. Daarom ga ik de komende tijd even geen radio maken.”

Marieke zegt dat ze leuke dingen wil doen met haar partner Sander, familie en vrienden. "Op die manier wil ik gewoon weer even die energie terugkrijgen waar ik zo gek op ben."

Geen burn-out

Mattie zegt dat hij geschrokken is dat het niet goed met haar gaat en benadrukt ook dat het niet om een burn-out gaat, maar dat dit juist op deze manier voorkomen wordt. "Ze is een goede vriendin van me en ik ken haar heel goed. Ik weet hoe lastig ze het vindt om deze beslissing te nemen. Dat kost haar veel moeite. We willen haar voor nu alle tijd geven zodat ze zelf kan bepalen wanneer ze terugkomt."

Televisie

Naast het presenteren van de ochtendshow op Qmusic presenteert Marieke RTL Boulevard en zit ze in de jury van I Can See Your Voice. Volgens een woordvoerder van Qmusic legt Marieke ook haar tv klussen tijdelijk neer.

Meer over