The Floor

Marieke Elsinga voelt prestatiedruk na falen Alles Is Muziek: 'Ligt vergrootglas op'

21 oktober 2023 10:00 | sterren | Door Irma Tomas

© William Rutten

Er ligt 50.000 euro aan het eind van een brug in Marieke Elsinga’s The Jump. De deelnemers hoeven alleen vragen goed beantwoorden om die te winnen. Maar: bij een misser wacht een duikeling.

Wat gaan de kijkers het leukst vinden aan The Jump?

“Het meespelen thuis: je ziet stellingen en daar kun je thuis op de bank lekker met elkaar over soebatten. Maar ook de spanning voelen: mag de kandidaat door of valt-ie van grote hoogte naar beneden? Thuis op de bank kun je meespelen zonder het risico van vallen en dan heb je toch lol.”

Wat is het leukste aan het presenteren van deze grote studioshow?

“Ik hoor graag waarom iemand meespeelt. Misschien om een wereldreis te maken. Of om z’n huis te verbouwen zodat z’n vader en moeder bij hem kunnen inwonen. Verder mag ik met kandidaten meeleven en daar kijk ik naar uit. Zij hopen echt die 50.000 euro te winnen en ik mag ze helpen bij het dealen met de spanning die ze voelen. Ik heb heel veel zin om de menselijke kant van mezelf in een televisieprogramma te laten zien. We maken gewoon entertainment, maar dat ik daar wat mee kan spelen, vind ik heel leuk.”

Ligt er meer druk op The Jump omdat je vorige programma Alles Is Muziek is mislukt?

“Ik zou liegen als ik zeg dat niet zo is. Ik zie het een beetje als daten. Ik ben dertien jaar vrijgezel geweest dus ik heb veel Tinderdates gehad. De ene keer was het raak, de andere keer een totale mismatch. Des te leuker trouwens, om nu verkering en een kindje te hebben. En zo is het voor m’n gevoel ook met werk. Lekker veel dingen proberen en dan maar zien. Er ligt nu meer een vergrootglas op, maar zo gaat dat nu eenmaal.”

The Jump is vanaf 21 oktober 2023 iedere zaterdag om 21:30 uur te zien op RTL4.

Meer over