Marina Sirtis biedt zich aan voor Star Trek Discovery

4 September 2016 16:55 | sterren | Door Televizier

© Screenshot Star Trek TNG

Star Trek fans kijken smachtend uit naar de nieuwe serie Star Trek: Discovery die vanaf januari op Netflix te zien is. Maar de oude garde wil ook meedoen. 

Momenteel is er nog niemand gecast in Star Trek: Discovery, toch ziet actrice Marina Sirtis (61) een rol voor zich weggelegd. Tijdens een Star Trek conventie ter ere van het vijftigjarig bestaan van de show deed ze haar plan uit de doeken.

Computerstem

Marina zou wat graag de stem van de computer zijn. Majel Barrett-Roddenberry leende haar stem aan de sprekende computer in alle voorgaande Star Trek films en series tot haar dood in 2008. Ze speelde daarnaast in Star Trek: The next generation de rol van Lwaxana, de flamboyante moeder van Sirtis personage Deanna Troi. Het lijkt Marina alleen daarom al een mooi symbolisch gebaar: "Ik zou het fantastisch vinden als we het binnen de familie konden houden, ik weet zeker dat de fans het ook enorm zouden waarderen. Het is toch een stukje continuïteit."

Historie

Als de makers van Star Trek: Discovery ingaan op het aanbod, dan is Marina een van de weinige acteurs die aan meerdere Star Trek tv-series gewerkt heeft. Zo speelde ze Deanna Troi niet alleen in The next generation, ze dook ook op in spin offs Star Trek: Voyager en de laatste aflevering van Star Trek: Enterprise.  

Meer over