Gaat goed

Mariska Bauer over herstel na herseninfarct: ‘Ben voor 95 procent terug'

13 juni 2024 10:28 | sterren | Door Tessa Kok

© ANP / Levin den Boer

In 2022 werd Mariska Bauer getroffen door een herseninfarct. Hoewel haar leven niet meer hetzelfde is als voorheen, gaat het met haar herstel steeds beter. Dat vertelt ze in een interview met Party.

Het herstel

Het herstel van Mariska, de vrouw van Frans Bauer, gaat de goede kant op. ''Wat de ene dag wel lukt, lukt de andere dag misschien niet. Maar ik denk dat ik toch wel voor 95 procent terug ben. Daar ben ik alleen maar blij mee.”

Ze kampt nog altijd met de gevolgen van het herseninfarct. ''Ik kan nog steeds slecht tegen prikkels. Drukte is voor mij heel lastig, bijvoorbeeld met praten of het volgen van gesprekken.'', aldus Mariska. Ze vertelt in het interview met Party dat ze dit inmiddels wel heeft geaccepteerd.

''In mijn omgeving en mensen zoals jullie, de pers, begrijpen het en weten wat er gaande is. Als ik bijvoorbeeld een kwartier sta te geeuwen, dan weet iedereen dat dit komt doordat ik overprikkeld ben en daar last van heb. Onbekende mensen die een herseninfarct hebben gehad, moeten veel meer aan hun omgeving uitleggen. Het gaat om het accepteren van wat je wel en niet kunt'', legt ze uit.

De Bauers

De afgelopen weken schitterde de familie Bauer in hun realityshow De Bauers - 20 Jaar Later. Ook daar kwam het herseninfarct van Mariska aan bod.

De realitysoap was een echte kijkcijferhit, want elke aflevering trok enorm veel kijkers. Of er een nieuw seizoen van De Bauers komt, is nog niet duidelijk.

Meer over