Marit van Bohemen schrijft Bouquet-reeks romannetje

Marit van Bohemen heeft schrijfaspiraties. De actrice/presentatrice heeft voor haar debuut een Bouquet-reeks roman geschreven.

Het geval heet Viva l'Amore en Marit siert ook meteen zelf de cover waarop ze als de maitresse van een rijke Italiaan prijkt die haar in haar nek zoent. Dat de mannelijke hoofdpersoon een Italiaan moest zijn, stond voor Marit al snel vast. 'Ik wist direct dat het voor mij een Italiaan moest worden. Italiƫ heb ik rond mijn dertigste leren kennen, en het land heeft toen direct een warme plek in mijn hart gekregen.'

Het verhaal gaat over hoofdpersoon Julia die een baan krijgt bij een Italiaans koffiebedrijf, daar leert ze de knappe Massimo kennen die in eerste instantie onbereikbaar is, want zo hoort het nu eenmaal in romannetjes.

Afbeelding

Italianen

In de bundel Viva l'Amore staan nog drie andere verhalen van de hand van prijswinaars van de prijsvraag die Bouquet uitschreef naar aanleiding van de 3500ste editie van het boekenmerk. Ook de andere verhalen hebben een Italiaan in de hoofdrol. Uit onderzoek bleek dat lezers van Bouquetreeks boeken het liefst over spannende Italianen lezen gevolgd door de Griek en de sjeik.

Marit schreef al eerder, ze maakt columns voor Kek Mama en Kinderen.

Reageren