Marjolein Keuning de planken op met You're The Top

21 april 2017 10:48 | sterren | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Marjolein Keuning gaat volgend jaar de theaters weer in. De actrice heeft de vrouwelijke hoofdrol te pakken in de musical You're the top over het leven van componist Cole Porter.

Koefnoen-veteraan Paul Groot kruipt in de huid van Cole Porter (1891 - 1964). Hij schreef klassieke musicals als Kiss me Kate en Anything goes. Maar Porter worstelde in het diepste geheim met zijn homoseksualiteit, de evergreen I've got you under my skin gaat dan ook over zijn heimelijke liefde voor een goede vriend.

Linda Lee Thomas

Om de geruchten het hoofd te bieden trouwde Cole uiteindelijk met Marjoleins' personage, de society ster Linda Lee Thomas. Maar, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Cole's verlangens voeren uiteindelijk de boventoon. De voorstelling werd in 1995 al eens eerder gespeeld, toen vertolkte Willem Nijholt de hoofdrol en kroop Gerrie van der Klei in de huid van Linda Lee.

GTST

You're the top toert vanaf eind januari 2018 langs de Nederlandse theaters. Of de theaterklus te combineren valt met Marjoleins' werkzaamheden bij GTST is nog onduidelijk. 

Meer over