Baanders Wil een Baby

Mark Baanders werkt aan tv-programma over zijn kinderwens

15 mei 2024 13:29 | sterren | Door Judith Regeling

© William Rutten
Mark Baanders vergaarde misschien bekendheid als 'die brutale verslaggever', maar die tijden liggen duidelijk alweer even achter hem. Hij werkt nu zelfs aan zijn meest persoonlijke programma ooit.

Het onderwerp? Zijn nu nog onvervulde kinderwens.

Lees ook: Mark Baanders maakt afvallerseiland een stuk vrolijker in Expeditie Robinson 

Baanders Wil een Baby

Het kriebelt mogelijk al een tijdje bij Mark Baanders om een gezin te stichten. Maar hoe pak je zoiets aan als homoseksuele jongen? "Ik laat in de serie zien hoe mijn vrienden omgaan met mijn seksualiteit en babywens, en hoe dat ook ooit voor onbegrip zorgt", laat hij weten in De Telegraaf. "Ik word weleens uitgelachen omdat ik nu al over kinderen nadenk, terwijl het proces om kinderen te krijgen voor mij heel lang duurt."

En dat proces kan zelfs nog langer duren dan verwacht. Mark bracht dit onderwerp namelijk voor het eerst ter sprake toen hij nog een vaste relatie had. "Tot voor kort had ik het liefst met mijn ex-vriend Boaz een gezinnetje willen stichten, maar onze relatie is onlangs stukgelopen", gaat hij verder. "Dit foutje in de sterren was helaas niet te voorzien toen ik voorstelde om over onze kinderwens een documentaire te maken."

Mark Baanders

Maar relatie of niet, met het maken van Baanders wil een Baby komt er voor Mark wel al een hele droom uit. De verslaggever kreeg nog niet zo lang geleden te horen dat hij te onbekend was voor tv-werk. Pas door zijn deelnames aan De Slimste Mens, Hunted en uiteindelijk Expeditie Robinson veranderde dat. "Daar hebben de mensen de persoon gezien die ik echt ben. Een zachte, sociale jongen. Met al deze programma's heb ik mijn bekendheid op tv vergroot waardoor ik nu de kans krijg om te maken wat ik echt wil."

Wanneer Baanders wil een Baby op televisie te zien zal zijn, is nog niet duidelijk.

Meer over