Daders nog niet gepakt

Mark Gillis openhartig over overval: 'Heftig om over te praten'

29 maart 2022 12:14 | sterren | Door Janine van Rooden

© KIJK

Afgelopen november werd Mark Gillis slachtoffer van een woningoverval. Vanwege het politieonderzoek kon hij nooit zijn volledige verhaal vertellen. De daders zijn alleen nog steeds niet gepakt en om die reden wil de realityster nu graag praten. Ook geeft hij camerabeelden vrij van de heftige gebeurtenis, in de hoop dat iemand de overvallers herkent.

Mark schoof gisteren aan bij Johnny de Mol in HLF8 om zijn verhaal te doen over de bewuste avond. Dat bleek een stuk heftiger te zijn dan tot nu toe bekend was.

Overval

Na een dag werken kwam Mark 's avonds thuis en nog voordat hij een voet over de drempel had gezet, werd hij overvallen door drie gemaskerde mannen. Ze probeerden hem tegen de grond te werken door hem te schoppen en te slaan, maar de Massa is Kassa-ster gaf zich niet zomaar gewonnen en vocht terug. De overvallers hebben uiteindelijk een pepperspray en taser gebruikt om Mark vervolgens mee naar binnen te slepen. Daar hebben ze hem vastgebonden en zelfs proberen te wurgen. De daders namen wat geld, horloges en een zonnebril mee.

 

Woede

Mark vertelt dat hij niet gelijk bang was, maar vooral 'in een overlevingsmodus schoot'. Op de vraag van Johnny welke emotie er overheerst antwoordt hij dat dit vooral woede is. "Hoe kan je iemand zoiets aandoen? Het geweld dat ze hebben gebruikt is gewoon echt niet oké. Ga werken voor je eigen centen, ik werk er ook iedere dag voor." Tijdens de overval wist Mark los te komen en raakte daarop in gevecht met een van de overvallers, die hem probeerde te wurgen. "Tijdens het wurgen hebben ze me, op mijn laatste adem, nog geslagen en geschopt tegen mijn hoofd... Dat is wel heftig om over te praten eigenlijk." Mark zegt nog steeds gebruik te maken van Slachtofferhulp. "Diep respect voor die mensen, alle lof."

Dinsdagavond wordt er in Opsporing Verzocht ook aandacht besteed aan de zaak. Dit is om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Meer over