Ware eer

Marlijn Weerdenburg vervangt Dionne Stax als presentatrice van DNA Onbekend

30 juni 2022 10:44 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP Kippa
DNA Onbekend is vanaf het komende seizoen een nieuwe presentatrice rijker. Niemand minder dan Marlijn Weerdenburg neemt namelijk het stokje over van Dionne Stax.

Dit onthult ze vandaag in een interview met AD.

DNA Onbekend

Het AVROTROS-programma DNA Onbekend heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Bijna iedereen weet dat er in deze show verborgen familieverhalen worden onthuld door middel van een DNA-test, die onomstotelijk bewijst of er sprake is van familiebanden of niet. Lange tijd werd deze show gepresenteerd door Caroline Tensen, tot in 2020 Dionne Stax het overnam. Niet voor lang, zo blijkt nu. Marlijn Weerdenburg staat namelijk al te trappen om aan de slag te gaan.

Marlijn Weerdenburg

Marlijn vindt het zelf een eer dat ze dit mag gaan doen. "Willen weten van wie je afstamt is zo'n groot en belangrijk thema. Dit programma kan levens van mensen veranderen. Ik wist gelijk dat ik daaraan mee wilde werken", zo vertelt ze vandaag. Ze beseft door dit programma ook des te meer in wat voor luxe positie ze zit. "Het feit dat ik weet wie mijn ouders en grootouders zijn, geeft mij houvast in het leven. Ik snap uit welke puzzelstukjes ik besta. Ik zie de overeenkomsten en ken de verhalen van de vorige generaties. Vanuit die basis kon ik mijn persoonlijkheid verder ontwikkelen." 

DNA Onbekend is vanaf het voorjaar van 2023 weer te zien. Wanneer precies is nog niet duidelijk.

Meer over