Ingeruild voor Nick Schilder

Mart Hoogkamer heeft op het laatste moment Beste Zangers afgezegd

31 mei 2023 11:13 | sterren | Door Esther Hut

© ANP / Remko de Waal

Vorige week werd bekend dat Mart Hoogkamer zijn agenda de komende tijd helemaal leeg heeft gemaakt, omdat hij naar eigen zeggen zijn grenzen is overgegaan. Niet alleen concerten zijn geschrapt, maar de zanger heeft ook besloten een tripje met Beste Zangers aan zich voorbij te laten gaan.

Deelname aan het populaire AVROTROS-programma kan je carrière een flinke boost geven, het is voor Mart dan ook flink balen.

Moeilijke beslissing

“We vonden het verschrikkelijk om het af te zeggen en voor Mart is het ook vreselijk. Het is een van de moeilijkste beslissingen die we dit jaar hebben gemaakt,” laat zijn manager aan RTL Boulevard weten.

“Ik stond met de rug tegen de muur, want ik had een doktersverklaring in mijn hand waarin stond dat Mart per direct moest stoppen voor vijf weken en misschien wel langer. Ik kon niet anders dan De Beste Zangers afzeggen. Gelukkig hebben ze een oplossing gevonden.”

Nick Schilder

En die oplossing had de AVROTROS snel gevonden in de vorm van Nick Schilder. “Mart Hoogkamer heeft vlak voor de opnames inderdaad aangegeven niet mee te kunnen gaan naar de opnames van het programma in verband met zijn gezondheid”, zegt AVROTROS tegen het ANP. “Uiteraard nemen wij deze situatie serieus en heeft de productie van het programma hier direct een oplossing voor gevonden. Wij zijn daarom erg blij dat Nick Schilder in zijn plaats kon gaan.”

Deelnemers Beste Zangers

Afgelopen zaterdag werden de deelnemers van het nieuwe seizoen van Beste Zangers bekendgemaakt. Naast Nick Schilder doen ook Marco Bakker, Numidia, Douwe Bob, MEAU, Mell en Duncan Laurence mee aan het seizoen.

Duncan Laurence

Bijzonder is dat Duncan Laurence een dag voor de bekendmaking dat hij mee zou doen aan het programma op Instagram een post plaatste met de tekst “Deze laatste maanden zijn te veel geweest... Ik ben uitgeput en mentaal er doorheen. En bovenal ben ik erg verdrietig.”

Ondanks zijn mentale toestand heeft hij er toch voor gekozen om mee te reizen naar Spanje voor de opnames. “Wat betreft Duncan is in overleg bij ons aangegeven dat hij alsnog de opnames van het programma graag wilde doen,” zegt de AVROTROS.

Het nieuwe seizoen van Beste Zangers is komend najaar te zien.

Meer over