Opmerkelijk

Mart Smeets: ‘Ik ben eigenlijk geen echte Tour-liefhebber’

6 juli 2018 14:25 | sterren | Door Televizier

© ANP
Jarenlang volgde Mart Smeets de Tour de France op de voet. Wie aan de Tour dacht, dacht aan Mart. Opmerkelijk genoeg vertelt de sportpresentator nu dat hij helemaal geen fan is van de Tour de France.

Iedere liefhebber van de Tour de France weet dat Mart Smeets bijna zingend verslag deed van de etappes. Ook sprak hij op unieke wijze met renners en kenners van de wielerronde in De avondetappe. Mart hoorde bij het meubilair van de Tour de France. Tot ieders verbazing doet hij in gesprek met NU.nl uit het niets een opmerkelijke uitspraak. “Ik ben eigenlijk geen echte Tour-liefhebber”, aldus Mart.

Marts mening

“Dat wordt op mijn bord gelegd, maar ik vind de Vuelta een veel leukere ronde”, gaat hij verder. “Misschien mag ik dat niet zeggen vanwege heiligschennis, maar van mezelf mag ik dat wel zeggen. Het is mijn mening.”

Vuelta

Waarom is de Vuelta mooier dan de Tour? "De Ronde van Spanje is veel mensvriendelijker en minder lawaaiig dan de Ronde van Frankrijk. De Giro is weer moeilijker dan de Tour, omdat daar betere parcoursen liggen.” Eigenlijk lijkt alles beter dan de Tour de France.

‘Honkbal is leuker dan wielrennen’

Mart gaat in het interview nog een stapje verder. “Maar het is echt niet zo dat ik alleen maar naar wielrennen kijk in juli. Ik kijk de komende dagen ook gewoon naar Wimbledon en ga naar het honkbal in Haarlem. Dat vind ik echt leuk. Leuker dan fietsen? Als er een pistool op mijn hoofd gericht is, zeg ik ja.”

Lees ook: Louis van Gaal is de tweede Zomergast van 2018

Meer over