Mart Smeets doet ook in 2014 de Tour de France

5 december 2013 17:08 | sterren | Door Televizier

Mart Smeets gaf de Wereld Draait Door de primeur: De presentator levert ook in 2014 weer het commentaar bij de Tour de France. Onduidelijk is of Smeets ook weer de talkshow De Avondetappe voor zijn rekening neemt.

Er is echter een probleem: de eerste week van de Ronde van Frankrijk valt samen met de laatste week  van het WK Voetbal. Door het tijdsverschil zijn de middagwedstrijden in Brazilië ’s avonds te zien in Nederland, maar dan moet er ook commentaar zijn op het verloop van de Tour. Smeets wil beide evenementen graag op de voet volgen.

Tijdsverschil

“Door het tijdsverschil zijn de middagwedstrijden in Brazilië ‘s avonds te zien in Nederland. Wat moet je dan doen? Moet je dan de Ronde van Frankrijk volgen of in Brazilië over voetbal gaan zitten praten?”, aldus de sportcommentator.

Gewoon beiden!

Maar de oplossing is volgens Smeets uiteindelijk heel simpel: “Natuurlijk wil men Nederland volgen. Dat is voor mij helemaal geen probleem. In mijn optiek is het geen zaak van of of, maar en en.”

Mart Smeets

Jarenlang was Mart Smeets sportcommentator bij de NOS. Op geheel eigen wijze deed hij verslag van grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen en de Tour de France. In 2012 werd zijn contract bij de NOS niet verlengd. Wel werkt de presentator nog regelmatig als freelancer voor de publieke omroep. Daarnaast heeft hij zijn eigen radioshow For the Record met Leo Blokhuis. Helaas heeft de VARA besloten te stoppen met het radioprogramma.

Meer over