Mart Smeets schoffeert kunstenaar in Sterren op het Doek

9 December 2013 10:22 | sterren | Door Televizier

© MAX/Roy Beusker Fotografie

Mart Smeets heeft zich tijdens het programma Sterren op het doek niet bepaald populair gemaakt. De sportjournalist heeft een kunstenaar beledigd omdat hij Joods is.

In Sterren op het doek is het de bedoeling dat drie kunstenaars een bekende Nederlander portretteren op het witte doek. Uiteindelijk neemt de bekendheid het in zijn of haar ogen mooiste schilderij mee naar huis. Joop Rubens maakte samen met twee andere artiesten een schilderij van Smeets.

Commentaar

Tijdens het zien van Joop’s kunstwerk leverde Mart pittig commentaar. “Ik voel me hier heel onplezierig bij, de confrontatie met mezelf is niet prettig. Dit is een bestraffende Amstelveense Joodse manier van kijken" zei hij.

Reactie kunstenaar

De kunstenaar was geschokt door de opmerkingen. "Het kwam zo onverwacht, dat ik perplex stond. Als hij dit eerder in het programma had gezegd, was ik weggelopen” vertelde hij aan De Telegraaf.

Racistisch?

"Het feit dat ik Joods ben heeft helemaal niks met het programma te maken", aldus de boze kunstenaar. Ook op Twitter is de ' racistische’ opmerking het gesprek van de dag:

Smeets

Smeets is zich ondertussen van geen kwaad bewust. "Hij stelde zich voor als Joodse Amstelveense kunstenaar. Ik denk dat ik hem daarmee van repliek diende", reageert de sportjournalist.  "Dat is een leugen" reageert Joop op zijn beurt. "Ik vertel nooit zomaar dat ik Joods ben. Ik denk dat hij me heeft opgezocht op internet”.

Obsessie

Volgens de kunstenaar is Mart Smeets sowiezo ‘geobsedeerd’ door Joden. "Sinds het begin van het programma ging het de hele tijd over Joden. Vanaf het moment dat hij binnenkwam was er laaiende ruzie, ook met presentatrice Hanneke Groenteman, die zelf Joods is” aldus Rubens in de Telegraaf.

Meer over