'Het was wel klaar'

Martijn Krabbé opgelucht over einde Uitstel van Executie

9 mei 2022 09:05 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Martijn Krabbé neemt na 14 seizoenen afscheid van Uitstel van executie. Het einde van de kijkcijferhit is voor de presentator bitterzoet. Hij is trots op het programma, maar zag ook dat het tijd was te stoppen.

In gesprek met het AD blikt Krabbé terug op het hulpprogramma dat in 2008 het levenslicht zag na een suggestie van makelaar Alex van Keulen. 

Achterhaald

In de beginjaren was de woningmarkt totaal anders en dreigde voor veel huiseigenaren een executieverkoop. De tijd heeft het format van Uitstel van executie ingehaald, concludeert Krabbé: "Woningen stonden toen enorm onder water. We gingen ertussen zitten. Verbouwden de boel en maakten afspraken met de banken.  Dat is nu achterhaald. De markt is veranderd. Huizen staan nauwelijks nog onder water. De laatste jaren hebben we de focus verlegd naar mensen die hun huis niet meer konden betalen door ziekte, ontslag of reorganisatie. Dat werd steeds moeilijker."

Balans

Martijn nam dan ook zelf het besluit te stoppen: "Halverwege het productiejaar heb ik tegen RTL gezegd: Ik denk dat dit het wel was. Ik ben trots op de reeks, maar ook opgelucht. Dit programma ging het hele jaar door." In de laatste aflevering maakt Martijn met zijn team de balans op: "We kijken terug: was het alleen uitstel of konden we helpen? Gelukkig konden we in de meeste gevallen helpen."

Eef van Opdorp

Uiteraard blijft Martijn te zien in dat andere woonprogramma Kopen zonder kijken waar sowieso nog twee seizoenen van in de maak zijn. Ook verklapt hij dat er plannen zijn om een nieuw programma te maken met budgetcoach Eef van Opdorp die deel uitmaakte van Uitstel van executie. 

Meer over