Ook achter de schermen

Martijn Krabbé stopt nog niet met tv, maar heeft meer ambities dan presenteren

11 april 2023 14:01 | sterren | Door Tessa Kok

© Jasper Suyk

De presentator was vorig jaar op bezoek bij Beau van Erven Dorens in het tv-programma Isola di Beau en vertelde daar dat hij maximaal nog een jaar of drie zou presenteren. Dat lijkt nu toch niet meer het geval, want in gesprek met Veronica Superguide komt hij terug op die uitspraak. 

Eerdere uitspraken

Martijn Krabbé geeft toe dat hij terugkomt op zijn uitspraken over dat hij nog maar een korte periode zou presenteren. ''Dat kwam gewoon in mij op. Ik weet niet of het kwam door Beau, met wie ik al jaren goed bevriend ben, de ondergaande zon of het wijntje dat voor me stond, maar ineens dacht ik: tja, wat gaan we nou nog eens doen met ons leven?", aldus Martijn. De presentator vertelt aan Veronica Superguide dat de 36 jaar dat hij op de buis te zien is, voorbij zijn gevlogen. "Daar komt natuurlijk niet nog eens 36 jaar bij. Je denkt ook wel na over je uiterste houdbaarheidsdatum'', geef hij daarover aan.

Misstanden The Voice

Zijn uitspraken over stoppen met tv destijds, hadden deels te maken met de misstanden bij The Voice of Holland. ''Ik vond het vorig jaar niet meer zo heel erg leuk allemaal. Het was een heel zwaar jaar. Ik heb er nog steeds last van. Je gaat twijfelen aan alles. Ook aan jezelf'', zegt hij erover.

“Als je je ergens zó verantwoordelijk voor voelt en probeert om mensen die iets heel engs gaan doen – wat een liedje zingen op tv is – zich goed te laten voelen, dan voel je je zo machteloos als dat op andere niveaus kennelijk niet is gebeurd. Dat is moeilijk te accepteren'', laat hij verder nog uit over het schandaal.

Andere ambities

Hoewel Martijn voorlopig dus nog als presentator op televisie zal verschijnen, betekent het niet dat hij geen andere ambities heeft naast presenteren. Zo zou hij ook graag aan de slag gaan achter de schermen. Krabbé geeft aan dat hij met zijn productiebedrijf graag nog eens een studioprogramma hoopt te maken.

“Ik zou het leuk vinden om met dezelfde groep mensen te kijken of we nog wat verder kunnen komen. We willen nog steeds graag een studioprogramma maken en een keer een groot amusementsprogramma doen. We maken nu bijna altijd huisprogramma’s. En mijn collega’s worden er ook niet jonger op. Dus ja, we gaan kijken wat er de komende jaren nog in zit'', laat hij uit over zijn toekomstplannen. Hij noemde eerder al de optie om platen te draaien op feestjes, wat hij in de toekomst ook nog wel ziet zitten. 

Krabbé is momenteel op de buis te bewonderen in de programma's Better Than Ever en Race Across The World. Ook is hij een vast gezicht in het programma Kopen zonder kijken, dat op 17 april om 20.30 uur weer van start gaat op RTL 4.

Meer over