'Wie willen er nog in die stoelen zitten?'

Martijn Krabbé twijfelt aan terugkeer bij The Voice

11 november 2023 09:22 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Martijn Krabbé twijfelt openlijk of hij nog wel door wil met The voice of Holland mocht de in opspraak geraakte talentenjacht ooit een doorstart maken: "Er zijn zoveel mensen die schade hebben geleden."

Martijn Krabbé stipt in de AD zaterdagbijlage Menza de situatie rond The voice of Holland aan. RTL besloot de talentenjacht van de buis te halen toen bleek dat er jarenlang achter de schermen sprake zou zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag.

Radertje

De 55-jarige Krabbé was net zo verbaasd als menig ander toen de spreekwoordelijke beerput openging. Het zette hem aan het denken: "Er zijn zoveel mensen die schade hebben geleden. Die ik kende, aankondigde of heb geïnterviewd. Ik stond erbij. Hoe kon ik niets gemerkt hebben? Ik was een radertje in het geheel, maar aan de andere kant was ik ook het gezicht van The voice."

Comeback

Mede om die reden weet de presentator ook nog niet of hij wel wil terugkeren bij de titel, daarvoor zijn er wat hem betreft nog veel onbeantwoorde vragen: "Wie willen er nog in die stoelen zitten? Wie willen er nog meedoen? Wat voor band komt er? Het is niet zo dat, omdat dat toen een succes was, het dat nu weer wordt. The voice moet eigenlijk weer opnieuw beginnen."

Nieuwe dingen

Krabbé laat subtiel doorschemeren dat hij ook wel toe is aan nieuwe dingen, zoals de live spelshow All against 1 die vanavond van start gaat bij RTL 4: "Het zou ook best kunnen dat er iets nieuws komt, waardoor de behoefte aan The voice er niet meer is. Dan stap ik liever in dat nieuwe ding."

Meer over