Martine Bijl heeft haar woordenschat terug

Martine Bijl blijft vorderingen maken na haar hersenbloeding. De spitsvondige Heel Holland Bakt presentatrice heeft haar woordenschat weer terug. 

Het goede nieuws werd bekend gemaakt door Stage Entertainment medewerker Maarten van Nispen die namens Martine en haar man Berend Boudewijn optreedt als woordvoerder van de familie.

Martine Bijl praat weer

Martine Bijl verblijft sinds oktober in een revalidatiecentrum waar ze hard werkt aan haar herstel. Eerder liet Van Nispen al weten dat ze gestaag vooruit gaat, maar deze keer was er meer goed nieuws te melden: Martine heeft haar volledige woordenschat weer terug, wat volgens Van Nispen vanzelfsprekend een grote opluchting is voor haar en de familie. Kort na de bloeding in september kon Martine slechts communiceren via een enkel woord of gebaar.

Terugval

Ondanks het goede nieuws waarschuwt Van Nispen dat het herstelproces nog geen gedane zaak is: "Ja, ze gaat vooruit, maar ze heeft ook nog een lange weg te gaan. Revalideren duurt heel lang en het gaat nooit zonder terugval. Soms gaat het minder, soms gaat het beter.'' Eerder deze maand liet André van Duin al weten dat Martine weer praat en loopt.

Wanneer Martine naar huis mag, is nog niet bekend. Volgens Van Nispen is daar zelfs nog niet over gesproken. 

Meer over:

Reageren