Martine Bijl maakt eerste publieke uitstapje na hersenbloeding

Martine Bijl is voor het eerst sinds haar hersenbloeding in het openbaar verschenen. Ze bezocht met haar man Berend Boudewijn de musical Beauty & The Beast.

Het is niet zonder reden dat Bijl voor deze musical koos: vlak voordat ze in september werd getroffen door een subarachnoïdale bloeding had ze de laatste hand gelegd aan de vertaling van het stuk.

Première gemist

Zelfs tijdens haar revalidatie werkte ze nog aan de musical, zo controleerde ze vanaf haar ziekbed de laatste teksten voordat Beauty & The Beast afgelopen december in première ging. Helaas was Martine toen fysiek nog niet in staat er bij te zijn. Ruim twee maanden later voelt de 67-jarige presentatrice zich zo goed dat ze alsnog een kijkje wilde komen nemen. 

Gezondheid Martine vooruit

Een woordvoerder van Stage Entertainment, producent van de musical, liet weten dat Martine na afloop van de voorstelling de cast heeft ontmoet. Er werd ook een foto vrijgegeven waarop Martine samen met haar man poseert met hoofdrolspelers Anouk Maas en Edwin Jonker. In een verklaring liet Stage Entertainment weten dat Martine nog altijd werkt aan haar herstel. Ze is inmiddels thuis uit het revalidatiecentrum, maar ze krijgt wel drie dagen per week speciale trainingen en therapie.

Heel Holland Bakt

Dat Martine aan de beterende hand is, was rond de feestdagen ook al te horen tijdens de drie specials van Heel Holland Bakt. Martine verzorgde de voice-overs van de afleveringen en klonk als vanouds. Naast haar spraakvermogen heeft ze ook haar geheugen terug, alleen is ze nog altijd snel vermoeid. Het is dan ook nog niet duidelijk of ze in de zomer het nieuwe seizoen van het Omroep MAX bakprogramma voor haar rekening kan nemen.

Wat MAX-baas Jan Slagter betreft is er in elk geval geen Heel Holland Bakt denkbaar zonder Martine.

Meer over:

Reageren