Martine Bijl weer te zien én te horen in Heel Holland Bakt

15 december 2015 18:12 | sterren | Door Televizier

Martine Bijl is voldoende hersteld van haar hersenbloeding om de voice-over van Heel Holland Bakt Kerst zelf in te spreken. Ze is vanaf morgen dus te horen.

Omroep MAX maakte het heuglijke nieuws eerder vandaag bekend.

Vertrouwd geluid

Lange tijd was onzeker of Martine (67) voldoende zou herstellen om de klus zelf te klaren. De laatste weken maakte ze vorderingen, zeker toen ze haar spraakvermogen en woordenschat weer terugkreeg. Ook is ze inmiddels voldoende aangesterkt om uitstapjes te maken. Zo is Bijl al thuis geweest, wist Shownieuws maandagavond te melden, en nu blijkt ze ook in alle stilte de voice-over van de populaire MAX-serie van haar kenmerkende commentaar te hebben voorzien.

Thuis opgenomen

In RTL Boulevard waren de eerste beelden te zien van de kerstspecials. Albert Verlinde kon onthullen dat Martine heel graag zelf de nieuwe serie wilde inspreken. Om het haar zo makkelijk mogelijk te maken, vonden de opnames bij haar thuis plaats zodat ze in alle rust in haar eigen omgeving kon werken. Na het horen van de eerste teksten merkte Beau van Erven Dorens op dat Bijl als vanouds klonk, met de bekende licht-ironische ondertoon in haar stem.

Heel Holland Bakt Kerst

De driedelige Heel Holland Bakt Kerst-serie, met deelnemers uit de drie afgelopen series, was in de zomermaanden al opgenomen. Maar omdat het monteren een tijdrovende klus is, had Martine nog geen kans gezien de serie in te spreken. Om die reden werd ook de finale van het derde seizoen Heel Holland Bakt eenmalig door jurylid Janny van der Heijden ingesproken.

Infarct

Bijl werd op 15 september thuis getroffen door een subarachnoïdaal infarct, oftewel een bloeding in de hersenvliezen tussen de hersenen en de schedel. Er was gelukkig snel hulp ter plaatse en na ruim 3 maanden revalideren lijkt ze langzaam maar zeker de oude te worden. Toch benadrukt Omroep MAX-woordvoerder Jeroen Bos dat ze nog volop in haar revalidatieproces is. Bos verzoekt dan ook namens de familie om Martine in alle rust verder aan haar herstel te laten werken.

Meer over