"Gewoon lekker plat"

Peter Gillis beticht de Meilandjes van toneelspel

3 april 2022 10:59 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Peter Gillis haalt uit naar de Meilandjes. Volgens de vakantieparkmagnaat maken zijn SBS-collega's zich in hun realityreeks schuldig aan toneelspel. 

In gesprek met Telegraaf TV doet Gillis een boekje open over het succes van 'zijn' Massa is kassa dat langzaam maar zeker de populariteit van de Meilandjes benadert.

Vaste fans

Volgens Peter is er geen sprake van een concurrentiestrijd, maar hij deelt toch een subtiele steek onder water uit: "Nee, we hebben gewoon een vaste club fans. Of er nou voetbal op is of iets anders, we hebben altijd vaste kijkers. Dus nee. Er zullen vast mensen bij zijn die Chateau Bijstand kijken, de Meilandjes. Dat is ook allemaal prima, maar bij ons programma hoef je niet na te denken. Dat is gewoon lekker plat, gewoon zoals we zijn."

Toneel

Daarmee suggereert Gillis dat wat de Meilandjes momenteel laten zien in Chateau Bijstand niet echt zou zijn: "Nee, dat is niets voor ons, want wij blijven gewoon ons eigen en gaan geen toneelspelen. Kijk, mij maakt het niet uit. Wij zijn gewoon zoals we zijn en als wij een flesje wijn drinken, drinken we hem. Ik heb mensen in de bijstand echt nog nooit wijn zien drinken en hen zitten ’s middags al aan de wijn. Ik zie er niks in!"

Buurtsuper

Eerder deze week gaf Erica Renkema via Twitter inderdaad toe dat Chateau Bijstand niet geheel spontaan is gedraaid. Zo kreeg ze kritiek online dat Martien boodschappen ging doen bij een buurtwinkel waar je doorgaans duurder uit bent dan bij een prijsvechtende grootgrutter als Aldi. Erica lichtte toe dat de Meilandjes wel naar de buurtsuper moesten omdat ze niet mochten filmen in de Aldi.

Commercie

Gillis was nog niet klaar met zijn commentaar op de Meilandjes. De multimiljonair maakt televisie puur omdat hij het leuk vindt, terwijl de familie Meiland er heel anders in zit: "Ik wil mij ook niet vergelijken. Wij hoeven het ook niet voor de centen te doen. Als ik morgen stop, dan stop ik en Martin doet het gewoon voor de commerce en daar hoeven wij het gelukkig niet voor te doen."

Massa is kassa is iedere dinsdag te zien om 20:30 uur bij SBS 6, Chateau Bijstand wordt elke maandag om 20:30 uur uitgezonden.

Meer over