Na drie seizoenen zwaait ze af

Matheu Hinzen volgt Stefania op bij Zapp Kids Top 20

15 juni 2024 11:32 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 3
Matheu Hinzen (18) is het nieuwe gezicht van de Zapp kids top 20. De 18-jarige zanger en acteur volgt Stefania Liberakakis op die na drie seizoenen het muzikale jeugdprogramma verruilt voor nieuwe uitdagingen.

Hinzen was al te gast in de laatste Zapp kids top 20 van dit seizoen, Avrotros bevestigt in een persbericht dat hij na de zomer het stokje van haar overneemt.

Junior Songfestival

Hinzen schreef in 2019 het Junior Songfestival op zijn naam met het nummer Dans met jou. Hij presenteert ook al enkele jaren samen met Stefania het Junior Songfestival waar de Nederlandse inzending gekozen wordt.

Vet

Hinzen heeft zin in zijn nieuwe presentatieklus, zo laat hij weten in een persbericht: "Het is een te gekke kans. Met muziek bezig zijn, vind ik het leukste wat er is, dus dat Avrortros mij de springplank biedt om me te ontwikkelen op het gebied van presenteren vind ik heel vet. Ik heb heel veel zin om er elke week een feestje van te maken in de studio en met de kinderen thuis."

Springplank

De Zapp kids top 20 is al sinds 2008 op de buis en geldt als een springplank voor aanstormend presentatietalent. Zo maakten bekende namen als Kim-Lian van der Meij, Monique Smit, Buddy Vedder en Stephanie van Eer de nodige vlieguren voor de camera voordat ze doorgroeiden naar andere programma's.

Matheu Hinzen is vanaf zaterdag 31 augustus te zien in zijn nieuwe rol.

Meer over