Matt LeBlanc tekent miljoenendeal als nieuwe presentator Top Gear

26 september 2016 15:03 | sterren | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Kijkers moesten weinig hebben van Top gear nieuwe stijl, maar de BBC heeft zoveel vertrouwen in Matt LeBlanc dat ze hem de vaste presentator hebben gemaakt.

De BBC maakte maandag bekend nog zeker twee seizoenen door te gaan met het autoprogramma en dat Matt LeBlanc het nieuwe gezicht van de show wordt. De Amerikaanse acteur begon vorig seizoen bescheiden als één van de co-hosts naast Chris Evans, maar hij stapte al na 1 reeks vrijwillig op omdat de kijkcijfers kelderden. De seizoensfinale werd door 1.44 miljoen Britten gezien, wat bedroevend weinig is.  

2.3 miljoen

De nieuwe deal legt Matt niet bepaald windeieren. Naar verluidt krijgt hij een slordige 2.3 miljoen euro voor zijn werkzaamheden. De BBC weigert het salaris te bevestigen, maar laat wel weten tevreden en blij met LeBlanc te zijn: "Dankzij Matt zijn humor, warmte en ongekende passie voor auto’s en voor de show was hij het afgelopen seizoen enorm populair bij de kijkers. Met Chris Harris en Rory Reid aan zijn zijde hebben we een uitstekend team.", aldus de omroep in een persverklaring. 

Wel verhuist Top gear volgend seizoen naar BBC 2. 

Meer over