Overstap per 1 januari

Matthijs van Nieuwkerk tekent vierjarig contract bij RTL

8 december 2023 00:15 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Matthijs van Nieuwkerk wacht de uitslag van het onderzoek naar misstanden bij de NPO niet af: de gevallen BNNVARA-coryfee vertrekt richting RTL Nederland waar hij vanaf 1 januari voor vier jaar aan de slag gaat.

Matthijs van Nieuwkerk gaat programma’s maken voor RTL en Videoland.

Zondagavondshow

Matthijs' contract gaat per januari in, toch wordt zijn eerste programma pas verwacht op 21 april. Het gaat om een show bij RTL 4 op zondagavond met veel muziek waarin hij terugblikt op de week. Wat deze nog naamloze titel voor gevolgen heeft voor Renze op zondag is nog niet bekend. 

Nieuw avontuur

Matthijs is erg blij met zijn nieuwe contract. "De uitgestoken hand van RTL was hartelijk én direct zeer inhoudelijk. Ze wisten waarvoor ze me voor de komende jaren wilden vragen en ik kon me daar zeer goed in vinden. Om te beginnen krijg ik de kans om op zondagavond de week af te sluiten. Hoe ik dat precies ga doen, houd ik uiteraard nog even voor me, maar in ieder geval is er veel muziek. Daarnaast praten we over een aantal andere programma’s voor RTL, maar zeker ook voor Videoland. Dat is een prachtig podium voor reportages of portretten bijvoorbeeld. Kortom, we beginnen vanaf januari samen in volle vlucht aan een spiksplinternieuw avontuur. Ik heb het werk gemist."

Tijd om terug te keren op tv

RTL-baas Peter van der Vorst vindt dat het tijd is voor een terugkeer van de presentator op tv. “Matthijs heeft een periode van reflectie achter de rug en zich daarover open en eerlijk uitgesproken in NRC. Nu ook de betrokkenen zijn gehoord en het onderzoek van de OGCO zo goed als klaar is, vinden wij dat Matthijs in het nieuwe jaar kan terugkeren op televisie. Omdat de open en goede gesprekken met hem reeds hebben geleid tot een overeenkomst, en de presentatie van het onderzoek onlangs weer is uitgesteld, willen we niet langer wachten met het bekendmaken ervan.” 

Spijt

Met de overstap naar RTL lijkt de kans dat Van Nieuwkerk nog terugkeert bij 'zijn' programma's als The connection, Top 2000 a gogo en Matthijs gaat door praktisch uitgesloten. Eerder leek er nog een mogelijkheid toen hij in NRC excuses maakte voor het grensoverschrijdend gedrag waar hij zich schuldig aan had gemaakt.

Het nieuwe programma van Matthijs van Nieuwkerk is op de zondagavond vanaf zondag 21 april te zien bij RTL 4.

 

Meer over