Matthijs van Nieuwkerk vindt royale salaris terecht

Matthijs van Nieuwkerk vindt zijn jaarsalaris van 570.000 euro niet te hoog. Volgens de presentator is zijn loon logisch door 'een optelsom van bepaalde zaken'.

Wilfred Genee vraagt Van Nieuwkerk naar diens vorstelijke salaris in de nieuwe talkshow Wat Gaat Er Nu Door Je Heen? „Ik vind het niet gek”, antwoord de gastheer van DWDD. Volgens Matthijs van Nieuwkerk is er een reden voor zijn koninklijke beloning: „Er is interesse aan de overkant, zal ik maar zeggen, die willen je iets betalen. Dan ga je met elkaar om de tafel en ga je kijken of je eruit kan komen.” Matthijs ging dus meer verdienen nadat hij een aanbod kreeg van RTL.

Schandalig hoog

Minister van Binnenlandse Zaken, Ronald Plasterk wil dat werknemers in de semipublieke sector maximaal 179.000 euro verdienen, het copieuze salaris van Van Nieuwkerk viel dan ook niet bij iedereen in de politiek lekker. Zo vonden Tweede Kamer-leden van D'66 en de VVD die 570.000 euro schandalig hoog.

Best betaalde

Daar heeft Matthijs geen boodschap aan, al begrijpt hij wel dat er discussie gevoerd wordt over de inhoud van zijn loonzakje. „Mijn salaris wordt semipubliek betaald, dus ik vind het helemaal terecht dat daar openheid van zaken over wordt gegeven. Ik ben de best betaalde bij de Publieke Omroep.”

Wat Gaat Er Nu Door Je Heen wordt met Matthijs van Nieuwkerk wordt op maandag 29 februari om 22.00 uur op RTL 7 uitgezonden.

Reageren