Opnames quiz afgeblazen

Is Matthijs van Nieuwkerk nog welkom bij Top 2000 à Go-Go? NTR reageert

19 november 2022 10:22 | sterren | Door Judith Regeling

© Annemieke van der Togt/NTR
Matthijs van Nieuwkerk zou in eerste instantie gewoon mogen aanblijven als presentator van het programma Top 2000 à Go-Go, maar de NTR komt nu toch terug op die uitspraak. "Over eventuele gevolgen zal de komende tijd duidelijkheid moeten komen."

Dit laat een woordvoerder van de omroep weten aan zowel ANP als AD.

Lees ook: Matthijs van Nieuwkerk erkent structureel grensoverschrijdend gedrag 

Top 2000 à Go-Go

Het team van Top 2000 à Go-Go wil wel duidelijk maken dat het zich niet herkent in het beeld van Matthijs van Nieuwkerk zoals de Volkskrant dat nu in het artikel heeft geschept. "Door ons productieteam is in de afgelopen jaren met plezier en in goede relatie met Matthijs samengewerkt." Hij zou dus in eerste instantie gewoon mogen aanblijven, maar kort na het uitkomen van dat statement is er blijkbaar iets veranderd. 

Top 2000 Quiz

Tegenover het AD bevestigt een woordvoerder nu dat de opnames van De Top 2000 Quiz van vandaag zijn afgeblazen. "Na het verschijnen van het Volkskrantartikel en de dynamiek die dat losmaakt, moeten we concluderen dat vandaag niet de aangewezen dag is om een feestelijke quiz te maken', vervolgt de zegsvrouw. "Daarom hebben we besloten om de opnames van de Top2000 Quiz niet door te laten gaan. Deze beslissing is in samenspraak met Matthijs en de NPO genomen."

Reactie BNNVARA

De NTR laat verder weten over vervolgstappen na te zullen denken. Dit geldt ook voor BNNVARA, die eerder al een statement naar buiten bracht. "De huidige directie heeft in dit kader indringende gesprekken gevoerd met Matthijs over de tijd bij DWDD. Daarin heeft hij erkend dat hij in zijn streven naar het hoogst haalbare ook over grenzen van mensen is gegaan. En hij gaf aan dat hij de stappen die BNNVARA zet op het gebied van sociale veiligheid onderschrijft", aldus de omroep in een statement. 

Maar de vraag is of dat genoeg is. "Vandaag kregen wij echter twee verschillende statements van Matthijs onder ogen, die geen recht doen aan de gesprekken die we met hem voerden. Wij zijn daar teleurgesteld over. Dat dwingt ons tot beraad en we gaan hierover met Matthijs in gesprek." Wordt dus snel vervolgd.

Meer over