Oeps!

Mattie en Marieke verslapen zich voor eigen ochtendshow

4 maart 2022 13:22 | sterren | Door Esther Hut

© ANP / Levin den Boer

Wie vanmorgen dacht wakker te worden met Mattie en Marieke kwam bedrogen uit. Het duo was namelijk bij de start van de ochtendshow in geen velden of wegen te bekennen.

Gelukkig ging het om een experiment. De radio dj’s zetten normaal gesproken braaf hun wekker, als het geen meerdere wekkers zijn, om om stipt 6:00 uur live te gaan, maar nu hadden ze afgesproken om een keer op hun biologische klok te vertrouwen.

Mattie en Marieke

Marieke liet al eerder weten dat ze normaal gesproken haar alarm om 04.40 uur zet, zodat ze om 05.30 uur in de studio is. ”Ik heb er alle vertrouwen in dat ik op tijd ga komen, al is het maar omdat ik een natuurlijke wekker heb: kat Kiki.” Ook Mattie zag het experiment vol vertrouwen tegemoet. “Mijn wekker gaat al tien jaar om 04.07 uur en ik word altijd een paar minuten voor de wekker wakker.”

Biologische klok

Toch liet hun biologische klok het duo in de steek want toen de klok 6.00 uur sloeg waren ze er nog niet. Helemaal stil bleef het niet in de ether want producers/sidekicks Tom de Graaf en Joe Stam waren er wel. Ook nieuwslezer Anne-Marie Rozing was er. “Nu is het leuk, nu zijn de sterren er niet. Het voelt echt een beetje als piraten,” zei Joe.

“Echt vreselijk”

Uiteindelijk kwam Mattie een uur na de start van de show aanwaaien. “Het was ook veel te druk op de weg,” zei hij. “Normaal gesproken zijn er maar weinig vroege vogels als hij de weg op gaat.” Marieke kon nog net de laatste 40 minuten van de show meepikken en kwam om 9:19 uur binnen en reageerde met “Echt vreselijk.”

Meer over