Mattie zonder Marieke

Mattie Valk over de pauze van Marieke Elsinga: 'Het is nodig'

11 april 2022 16:24 | sterren | Door Janine van Rooden

© ANP/Sander Koning

Vanmorgen maakte Marieke Elsinga bekend dat zij het voorlopig rustig aan gaat doen. Ze legt haar radio- en televisiewerk daarom even naast zich neer en dus moet Mattie Valk het de komende tijd zonder zijn radio-wederhelft doen. Mattie heeft daar gelukkig alle begrip voor.

De ochtendshow op Qmusic gaat gewoon door, maar dan wel zonder Marieke. Gelukkig staat Mattie er niet helemaal alleen voor, want hij kan terugvallen op zijn vaste team dat bestaat uit Tom de Graaf, Joe Stam en Anne-Marie Rozing. De radio-dj vertelt aan RTL Boulevard dat hij Marieke gaat missen. "Dat staat natuurlijk als een paal boven water. Dat is bijna overbodig om te zeggen."

Burn-out

Mattie vindt het moedig van Marieke dat ze dit besluit heeft genomen. "Ik weet hoeveel moeite het haar kost om dit te doen, maar het is nodig." Hij wil haar alle ruimte geven om terug te keren wanneer ze dat zelf wil. "Ze mag weer op die trein springen wanneer ze voelt dat het daar weer tijd voor is." Vanmorgen liet Mattie in hun radioshow weten dat Marieke geen burn-out heeft, maar dat ze een pauze nodig heeft om even bij te komen.

Meer over