Maxim Hartman: "Sophie Hilbrand is een te rijpe banaan"

29 september 2015 22:03 | sterren | Door Televizier

© BNN

Voor haar onderzoeksprogramma Sophie in de Kreukels ontmoette Sophie Hilbrand zelfbenoemd vrouwenkenner Maxim Hartman. Hij legde haarfijn uit wanneer een vrouw écht niet mooi meer is.

Volgens Maxim (52) valt de keus voor een vrouw te vergelijken met het kiezen van de lekkerste banaan. Te jonge, groene exemplaren zijn niet lekker en als de tros al van geel naar bruin begint te gaan is het ook geen aanrader. Hartman meent dat de grens doorgaans op 40 jaar ligt.

"Wendy van Dijk is een rozijntje"

Dit verbaasde de 39-jarige Sophie, die zich afvroeg of dat betekende dat Maxim haar nu al niet meer aantrekkelijk vond. Hartman stelde haar gerust: als het écht moest, zou hij best nog wel met haar naar bed willen. Maar hij merkte wel op dat ze "een gele banaan met bruine vlekjes" begon te worden. Ook gaf hij zijn glasharde oordeel over bekende Nederlandse vrouwen boven de 40. Bridget Maasland (bijna 41) werd weggezet als "een beetje opgezwollen, ik denk dat ze veel vocht vasthoudt". Wendy van Dijk (44) kon het doen met de omschrijving "niet aantrekkelijk, dat vind ik een beetje een rozijntje. Maar ik kan er niet slecht over praten, ik werk nu voor RTL." Tot slot kreeg Anita Witzier als oordeel mee dat ze als bijna 54-jarige toch echt te oud en niet meer aantrekkelijk is.

Maxim begrijpt Sophie Hilbrand niet

Hartman begreep de verbazing in de ogen van Sophie niet zo: "Als ik moet kiezen, ga ik liever met een jonge vrouw naar bed dan een oudere. Ik denk eigenlijk dat elke man zo is. Ik vind het eerder raar dat ik zo word aangekeken: "Hoezo val je op jonge vrouwen?" Da's toch heel natuurlijk? Zolang je ze nog kan krijgen, ben je toch gestoord als je met iemand van je eigen leeftijd naar bed gaat? Dan ben je niet goed in je hoofd." Op de vraag of Maxim ooit met een leeftijdsgenoot seks zou kunnen hebben, volgde een resoluut nee.

Overigens sprak Sophie de rest van de aflevering biologen en gedragsexperts die wetenschappelijk bewijs leverden dat mannen juist niet van nature geneigd zijn hun partner "in te ruilen" voor een jongere vrouw. 

Meer over