Heftige passages

Maxime Meiland over haar nu al spraakmakende boek: 'Ik hoop echt dat mensen er steun uithalen'

31 maart 2023 11:07 | sterren | Door Tessa Kok

© Tom Cornelissen

Afgelopen donderdagmiddag stond de boekpresentatie van Maxime Meiland op de planning. Nadat moeder Erica en vader Martien al met een boek op de markt kwamen, is nu ook de biografie van Maxime verkrijgbaar. 

In haar boek schrijft ze onder andere over seksueel misbruik, zelfmoordpogingen en alcoholmisbruik.

Maxime - Misbruikt, ontspoord en nu...gelukkig!

In het boek: Maxime - Misbruikt, ontspoord en nu...gelukkig! gaat de jongste dochter van Martien en Erica Meiland dieper in op de donkere periodes in haar leven. Dat varieert van verhalen over haar tijd als webcamgirl en een uitgelekt naaktfilmpje tot aan verkrachting. 

Bij de presentatie van het boek vertelde ze aan Shownieuws dat ze het lastig vond om de verhalen op te schrijven en terug te lezen. ''Ik ben wel in therapie geweest wat ontzettend heeft geholpen, de ruige rand is er voor mij wel af. Maar het blijft moeilijk om het erover te hebben, dat wel'', zegt Meiland over de passage over seksueel misbruik.

Op de vraag wat ze wil bereiken met haar biografie, zegt ze het volgende: "Ik hoop heel erg dat jonge meiden, vrouwen, maar tegenwoordig ook heel veel jongens die dit ook is overkomen zich niet alleen voelen. Ik heb me heel eenzaam gevoeld in die periode. Ik heb het jaren later pas tegen mijn moeder verteld. Ook gewoon omdat ik de hele tijd in mijn hoofd had van: het komt door mij. Ik hoop vooral dat ze die steun uit het boek kunnen halen, daarvoor heb ik het echt gedaan.''

Reactie van Martien 

De familie Meiland is donderdag aanwezig bij de boekpresentatie. Martien Meiland vertelde gisteren geëmotioneerd aan Shownieuws wat hij van het boek en de heftige passages vindt. ''Ik ben trots dat zij dat allemaal durft op te schrijven. En ik denk alleen maar, al is er maar één iemand die naar de politie gaat om aangifte te doen, dat is er al één. Dat is al een winst. Ik vond het stuk over de verkrachting echt vreselijk om te lezen, ik vond het zo erg'', laat Martien erover uit.

Meer over