Megan Boone, FBI-agente Elizabeth Keen, vertelt over The Blacklist

26 Mei 2014 07:07 | sterren | Door Televizier

Vanavond is de seizoensfinale van The Blacklist. Megan Boone speelt FBI-agente Elizabeth Keen. Krijgt ze de mysterieuze schurk Berlin te pakken?

Wat vind je het moeilijkst aan je rol als FBI-agente Liz? Het fysieke of het mentale deel?

"Ik kan niet kiezen. Soms moet ik op één dag een actiescène spelen en veel ingewikkelde gesprekken voeren. Dat zijn allebei enorme uitdagingen voor me. De rol van Liz is daardoor de allermoeilijkste die ik ooit heb gespeeld. Gelukkig ben ik sterker geworden door mijn rol en wordt Liz dat ook richting het einde van het ­seizoen. Onze levens lopen langzamerhand parallel.”

De relatie die Liz heeft met Red is nogal ingewikkeld, hoe geef je die vorm?

"Ik vind die relatie het leukste deel van mijn rol. Er gaat geen scène voorbij of James (Spader, Reddington) en ik ontleden onze relatie. Wat betekent de scène precies voor Liz en Red, en wat hebben ze al met elkaar meegemaakt? Hoewel de serie niet zonder de andere personages kan, is hun dynamische relatie de kern.”

Zit er iets echts in het schijn­huwelijk van Liz en Tom?

"Ik heb er veel over gepraat met Ryan Eggold, die Tom speelt. We kwamen tot de conclusie dat het onmogelijk is om twee jaar met iemand getrouwd te zijn zonder bepaalde gevoelens voor elkaar te ontwikkelen. Het is nooit helemaal zwart-wit. De scheidslijn tussen een bad guy en een bondgenoot vervaagt.”

Komen we aan het einde van ­seizoen 1 meer te weten over de identiteit van Berlin?

"Berlin is een slechterik die veel moeilijker te vinden is dan andere criminelen die op Reds Blacklist staan. Het wordt dus nog een grote klus om hem te pakken te krijgen. Nadat je deze laatste aflevering hebt gezien, kun je al wel een beetje voorspellen wat je in het begin van seizoen twee te zien gaat krijgen. Ik kan in elk geval verklappen dat Berlin daar ook weer een rol in speelt.”

Blijft het verloop van de serie voor jou geheim?

"Van een aantal verhaallijnen was ik vanaf het begin op de hoogte, maar soms gebeuren er dingen die voor iedereen een verrassing zijn, zelfs voor de schrijvers. Zo werkt dat nu eenmaal bij een serie. Het is niet zoals het script van een film, waar alles al vaststaat en bijna niets meer verandert. Ik schrijf trouwens niet mee aan de serie, ik doe alleen wat er voor me geschreven wordt. Het blijft steeds verrassend en nieuw wat ik moet doen, dat vind ik zo ontzettend leuk aan het maken van een serie.”

Lees ook het interview met James Spader over The Blacklist.

Meer over