'Eigenlijk wel zielig, ja'

Meilandjes liever zonder Martien op pad

5 augustus 2021 09:10 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6

Roem heeft een keerzijde, daar zijn de Meilandjes inmiddels achter. Erica Meiland is eerlijk: het liefst gaat ze zonder manlief Martien op pad.

In een interview met YouTubekanaal 7DTV doet Erica een boekje open over de prijs van roem en de keuzes die ze als manager van haar gezin moet maken.

Bekendheid

In drie jaar tijd zijn de Meilandjes wereldsterren in eigen land geworden. Vooral Martien ervaart hier de gevolgen van, zo geeft Erica toe: “Martien kan bijna niet over straat. Ik ga niet graag met hem boodschappen doen, bijvoorbeeld. Als hij naar de Albert Heijn gaat moet hij gewoon zes keer op de foto. Ik ga gewoon lekker alleen. Maxime ook, we willen liever niet meer met hem mee. Eigenlijk wel zielig, ja. Je wil ook weleens ‘gewoon’ naar IKEA ofzo of op strand wandelen met de honden. Dan ga ik hem niet meenemen. Dat is niet fijn.”

Reclamezuil

Daarnaast geeft Erica een inkijkje in de wijze waarop ze namens de familie zaken doet: “Ik wil geen reclamezuil worden (…). Dat noemen ze dan ‘bij jezelf blijven’. Maar het is wel zo: ten eerste moet je dingen heel leuk vinden en het moet spontaan blijven. Je moet niet teveel dingen uit je hoofd moeten leren of onnatuurlijk doen.”

Vriendenloterij

Als voorbeeld noemt Erica de samenwerking met De Vriendenloterij. Vorig seizoen werkte de hele familie mee met BINGO! De 100.000 Euro Quiz. Martien reikte de prijzen uit en Erica en Maxime gingen langs bij hulpbehoevende gezinnen. Daar hoorde een uitgebreide mediacampagne bij waar Erica naderhand toch haar vraagtekens bij zet: “Dat was op zich een goede deal en het was ook leuk, een hele ervaring. Maar uiteindelijk is het toch wat raar. Dan rijd je en zie je Martien op het bushokje, dan ga je naar huis en dan valt Martien op de mat. Dan krijg je het gevoel: 'Dit is een beetje teveel van het goede'."

Chateau Meiland is vanaf maandag 30 augustus weer tweemaal per week te zien om 20.30 uur bij SBS 6.

Meer over