Melania Trump klaagt Daily Mail aan voor 150 miljoen dollar

7 februari 2017 16:04 | sterren | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Volgens het Britse boulevardblad Daily Mail zou Melania Trump in het verleden als escort gewerkt hebben. De nieuwe first lady laat dat er niet bij zitten en wil 150 miljoen smartegeld. 

Volgens Trump (46) en haar advocaten is dat een schappelijk bedrag omdat de onjuiste berichtgeving van de Daily Mail haar carrière als topmodel geschaad heeft. 

Prostitutie

Voordat ze met Donald Trump trouwde in 2005 was de van origine Sloveense Melania een veelgevraagd, internationaal fotomodel. Afgelopen zomer onthulde het roddelblad dat Melania in die jaren meer zou hebben gedaan dan modellenwerk: ze zou ook een prijzige prostitueé geweest zijn. Al snel werd het verhaal gerectificeerd, maar Melania laat het er niet bij zitten. 

Gederfde inkomsten

In de aanklacht die haar team van advocaten heeft ingediend stelt Melania dat ze als " buitengewoon bekend persoon en voormalig professioneel model, woordvoerster van een merk en succesvol zakenvrouw, de unieke gelegenheid had om een commercieel merk te lanceren in diverse productcategorieën.” De geruchten dat ze als callgirl de kost heeft verdiend, zou tot imagoschade leiden die wordt geschat op 150 miljoen. 

De rechter in de staat New York moet nog oordelen of er voldoende grond is voor een rechtszaak. 

Meer over