Meneer Aart te zien in nieuwe jeugdfilm Spaak

30 december 2015 10:29 | sterren | Door Televizier

© NPS

Aart Staartjes is binnenkort weer op het bioscoopscherm te zien. Aart, beter bekend als Meneer Aart uit Sesamstraat, heeft een rolletje als wielrencoach te pakken in de nieuwe jeugdfilm Spaak. 

Dat maakte regisseur Steven De Jong woensdag bekend. Het is alweer even geleden dat de 76-jarige acteur te zien was op het grote scherm. Zijn laatste filmrol, 8 jaar terug, was als zwerver in de Carry Slee-verfilming Radeloos.

Rense Westra

De Sesamstraat-coryfee maakt zijn comeback als wielrencoach van hoofdpersoon Luuk. De rol zou eigenlijk vertolkt worden door acteur Rense Westra, maar hij overleed eerder dit jaar.

Snel geld

Spaak is de verfilming van het op ware gebeurtenissen gebaseerde boek Groot verzet van Schrijver Paul Rood over wielrenner Luuk. De sporter maakte wilde plannen met zijn vriendin om de wereld te veroveren en in korte tijd zoveel mogelijk geld te verdienen. Om aan geld te komen wilde hij ghb smokkelen naar Scandinavië. Maar dit liep helemaal mis.

Sesamstraat

Aart is al vanaf 1984 te zien in Sesamstraat als meneer Aart. Ook is hij bedenker van een aantal kinderseries zoals De Stratemakeropzeeshow. 

Meer over