Merel Westrik en Eva Jinek noemen elkaar pad

Eva Jinek en Merel Westrik waren te gast bij Jopie Parlevliet waar het voormalige WNL-duo onthulde dat ze elkaar al jaren uitmaken voor pad.

Merel en Eva presenteerden van 2011 tot en met 2013 samen de WNL ontbijtshow Vandaag de dag. Daar bouwden ze een hechte vriendschap op, inclusief de weinig flatteuze koosnaam pad. Aan Jopie Parlevliet legde het duo uit hoe de vork in de steel zit.

Zwart paddenhart

Eva en Merel ontdekten tijdens hun samenwerking dat ze heel wat gemeen hebben en meer dan alleen maar mooi zijn. Eva: "Kijk naar haar, ze is natuurlijk een plaatje, mooi en professioneel enzo. Maar ik zeg altijd tegen haar: "je hebt een zwart paddenhart, dat weet je zelf ook wel" en dat zegt ze ook over mij. We noemen elkaar daarom pad."

Cadeautje

Die bijnaam kreeg een extra dimensie toen Merel een wel heel speciaal cadeautje had toen Eva aan haar dagelijkse talkshow begon. Westrik heeft een passie voor dode en opgezette dieren en liet iets bijzonders bezorgen in de kleedkamer van Jinek. Op de dag van haar eerste uitzending trof een bloednerveuze Eva een kaart van Merel met bemoedigende woorden aan plus een ingedroogde, zwarte pad uit haar collectie. 

Carrierepad

In eerste instantie dacht Eva dat het dier van kunststof was, tot Merel haar van het tegendeel verzekerde. Sindsdien neemt Eva het kostbaar kleinood mee aan de start van elk nieuw seizoen Jinek waar het inmiddels een ereplekje krijgt in haar kleedkamer: "Ik noem het m'n carrierepad", besloot Jinek met een lach.

Reageren