Merel Westrik wil snel moeder worden

RTL Nieuws-gezicht Merel Westrik is nieuwsgierig naar het moederschap. Omdat ze dit jaar 36 wordt, denkt ze dat er wel wat haast bij is.

Merel Westrik zou graag moeder worden. "Het is wel iets waar ik heel nieuwsgierig naar ben," vertelt de RTL Nieuws-anchor in Libelle. "Ik wil dat ook een keer meemaken, weten wat het met je lichaam doet." Ze is nu vier jaar samen met haar vriend Patrick en is benieuwd "wat een combinatie van ons tweeën oplevert".

Leuk, maar doodeng

Merel heeft wel een idee wat voor kind zij en Patrick zouden krijgen. "Ik denk dat het een verschríkkelijk eigenwijs en eigenzinnig kind wordt dat de hele tijd nee zegt, maar het lijkt me zo leuk. Tegelijk vind ik het doodeng. Het is de grootste beslissing die je neemt in je leven: een kind op de wereld zetten, op déze wereld."

Volgend jaar

"Ik hoopte altijd dat ik op een gegeven moment een duidelijk gevoel zou hebben: nu is de tijd daar," mijmert Merel. "En dat je dan samen gaat bepalen of het ook kan. Maar ik sta er eerder verstandelijk in: ik ben 35, ik denk, hoop, dat ik tot mijn 40ste heb. Dus misschien moet het volgend jaar of het jaar erop gaan gebeuren."

Lees ook:
Antoin Peeters vindt Merel Westrik een topwijf

Reageren