Mezzosopraan Tania Kross krijgt Radio 4 Prijs

Zangeres Tania Kross wint de Radio 4 Prijs. Voor de tv-kijker is de mezzosopraan vooral bekend als goedgelovige Wie Is De Mol? deelneemster.

De op CuraƧao geboren zangeres heeft al jarenlang veel succes. Zo studeerde ze cum laude af aan het Utrechts Conservatorium en won het Christina Deutekom Concours. Ook trad ze tijdens haar wereldtournee op in steden als Parijs, Wenen en New York. Voor al deze prestaties ontvangt ze nu dus de Radio 4 Prijs.

Televizier-Ring Gala 2012

De zangeres krijgt de prijs van de jury ''voor haar streven om klassieke muziek zo dicht mogelijk bij een nieuw en jonger publiek te brengen." Dat Kross haar best doet om een jong publiek te bereiken blijkt wel uit haar optreden tijdens het Televizier-Ring Gala van 2012. Met dit optreden bracht ze een mix van moderne en klassieke muziek.

Ook deed de 36-jarige zangeres eerder dit jaar mee aan het programma Wie Is De Mol?. In de zesde aflevering moest ze toen helaas het veld ruimen vanwege haar goedgelovigheid in Kees Tol, die de mol bleek te zijn.

Radio 4

Tania laat weten het een hele eer te vinden om de prijs te winnen. Zo vertelt ze: "Je kunt wel heel veel dingen doen, maar je weet niet of mensen het ook opmerken.'' Ze ontvangt het beeldje pas op 16 februari 2014 in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam tijdens een concert.

Bekijk het optreden van Tania tijdens het Televizier-Ring Gala 2012 hieronder terug:

Reageren