Michael C. Hall over Dexter seizoen 7

Een van de spannendste series op televisie begint aan een van haar spannendste seizoenen. Televizier sprak Dexter-hoofdrolspeler Michael C. Hall in Los Angeles.

Het vorige seizoen van de serie Dexter had een bloedstollend spannend einde. Dexter Morgan, de bloedspatanalist van de politie van Florida die in zijn vrije tijd slechteriken een kopje kleiner maakt, werd op heterdaad betrapt door zijn zus Debra.

Die zag met eigen ogen dat haar broer de moord op de ‘Doomsday Killer’ pleegde. En zij is van beroep hoofd van de recherche... Dexter bewees in het verleden dat hij zich bijzonder goed uit extreem lastige situaties kan redden, maar dit lijkt onmogelijk. Televizier had het voorrecht om acteur Michael C. Hall te spreken en probeerde hem wat nieuwtjes over dit seizoen te ontfutselen.

Debra kent nu Dexters grote geheim, hoe moet de serie in hemelsnaam verder?

Dexter staat op het randje van de afgrond. Dat vind ik mooi, het zat er al een tijdje aan te komen. Zijn grote geheim moest een keer uitkomen. ¬≠Dexter wilde altijd graag menselijker zijn en dat gaat dit seizoen gebeuren. Maar het gaat dan wel om de minder aantrekkelijke eigenschappen zoals manipulatie, paranoia en zelfbescherming.”

Maar dit kan toch onmogelijk goed aflopen voor Dexter?

„In het verleden hebben de schrijvers bewezen dat ze Dexter uit de meest penibele situaties kunnen bevrijden, dus wie weet waarmee ze nog komen. Ik kan wel zeggen dat Dexter dit seizoen non-stop in de problemen zit. Hij heeft geen schuilplaatsen meer en dat is behoorlijk stressvol, al vindt hij het ook opwindend.”

Het is meestal geen vrolijke boel bij Dexter. Hoe voorkom je dat je zijn ellende mee naar huis neemt?

„Als ik Dexters kleren uittrek, die van mezelf aandoe, naar huis rijd en nog even naar de sportschool ga, ben ik al een heel eind. Het lastigste is dat Dexter altijd een rol speelt en dat doe je als acteur natuurlijk ook, dus daarin lijken we op elkaar. Nu geef ik een interview, maar ben ik nu mezelf? Ik weet het zelf niet eens.”

Zijn mensen op straat bang voor je sinds je een ijskoude seriemoordenaar speelt?

„Het valt me wel op dat ik altijd voor mag bij de bakker, haha. Nee, over het algmeen zijn mensen zeer enthousiast over Dexter, maar dat is ook verontrustend als je erover nadenkt.”

Nog twee seizoenen en Dexter stopt ermee. Wat ga je zeker niet missen aan hem?

„Het aantrekken van al die lagen handschoenen als-ie gaat moorden. Het duurt lang en is heel irritant.”¬†

Reageren