Micky Hoogendijk Christina Curry bouwden band door fotografie

Micky Hoogendijk werkt hard aan een carrière als fotografe. Dankzij stiefdochter Christina Curry leerde Hoogendijk de fijne kneepjes van het vak.

Een paar jaar geleden ging Micky Hoogendijk aan de slag met een camera, die ze van haar overleden moeder kreeg. Toen Micky met Adam Curry naar San Francisco verhuisde verveelde ze zich stierlijk en ging ze aan de slag met het apparaat.

Christina Curry

In haar nieuwe woonplaats had Hoogendijk niet zoveel te doen, daarom besloot ze haar stiefdochter Christina Curry op de gevoelige plaat vast te leggen. Dit was de perfecte manier om elkaar beter te leren kennen: "Christina was voor mij het perfecte oefenmodel. Veel fotogenieker dan zij, krijg je ze niet. Daarbij was een gezamenlijk project voor ons een prettige manier om een band met elkaar op te bouwen", vertelt Hoogendijk aan het AD.

Betere fotografe

Inmiddels wordt het werk van de blondine tentoongesteld in een woonwinkel in Amsterdam. Daarover vertelt ze: "Ik moet toegeven, ik had zelf ook niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan. Als je het me op de vrouw af vraagt, ben ik, denk ik, een betere fotografe dan model."

Dat komt waarschijnlijk doordat ze als model precies weet waar een goede fotograaf aan moet voldoen. "Ik vraag mijn modellen niet te poseren, zo ongeveer het moeilijkste wat er is. Helemaal jezelf zijn voor een camera is niet iedereen gegeven. Dat weet ik uit eigen ervaring en ik kan mede daarom mijn modellen goed regisseren."

Dallas

Onlangs scoorde Hoogendijk nog geheel onverwacht een rolletje in de Amerikaanse soap Dallas. Dat betekent niet dat ze zich weer volledig op haar acteercarrière gaat richten: "Het was heel leuk, maar om nu te zeggen dat ik me weer vol op mijn acteercarrière stort, is overdreven. Ik zie wel of er nog eens iets leuks op mijn pad komt."

Reageren