Mies Bouwman blikt terug op 65 jaar Nederlandse tv bij DWDD

14 oktober 2016 14:06 | sterren | Door Televizier

© Screenshot Uitzending Gemist

Komende zondag is het 65 jaar geleden dat Mies Bouwman (86) voor het eerst op televisie was. Reden voor DWDD om terug te blikken met de coryfee.

Mies en de geschiedenis van de Nederlandse televisie zijn één. In oktober 1951 vond de eerste tv-uitzending plaats vanuit studio Irene en later die maand was ook Mies Bouwman voor het eerst op de buis te zien. 

Televizier-Ringen

Nog voordat ze in 1962 de marathonuitzending Open Het Dorp had gepresenteerd was Mies al een begrip op televisie. In de loop der jaren won ze maar liefst vier Gouden Televizier-Ringen. In 1966 voor het satirische Zo is het toevallig ook nog 's een keer, in 1972 voor spelshow Een van de acht met de onvergetelijke lopende band en in 1987 voor haar personalityshow In de hoofdrol. De vierde ring is de Televizier Oeuvre Ring die Mies op haar 80e kreeg aangeboden.

Terugblik

Mies komt de laatste jaren niet vaak meer op televisie, maar voor DWDD maakt ze een uitzondering. Bouwman en het programma hebben een warme band, in 2011 was ze tafeldame in de 1000e aflevering die toen geheel in het teken stond van Willem Duys. 

Meer over