Mies Bouwman opgenomen in ziekenhuis

3 januari 2014 12:26 | sterren | Door Televizier

Tv-icoon Mies Bouwman is opgenomen in het ziekenhuis vanwege een longontsteking. De oud-presentatrice is op dit moment herstellende van de behandeling.

Eerder wakkerde de Telegraaf het gerucht aan dat de 84-jarige Bouwman in het ziekenhuis was beland vanwege uitputtingsverschijnselen nadat afgelopen november haar echtgenoot Leen Timp overleed. Het is de ‘moeder van de Nederlandse televisie’ uiteraard niet in de koude kleren gaan zitten dat zij na een huwelijk van ruim zestig jaar nu verder moet zonder haar grote liefde.

Longontsteking

Volgens een woordvoerder van de familie is er geen sprake van uitputting. "Mevrouw Bouwman moest hoesten bij de jaarwisseling, toen is daar een dokter bijgehaald en die vertelde haar dat zij een longontsteking had. Daarom is ze naar het ziekenhuis gegaan."

Mies Bouwman

Mies Bouwman was in de jaren vijftig verantwoordelijk voor de toenemende populariteit van de televisie in de Nederlandse huiskamer. In 1951 begon ze als omroepster bij de KRO. Ruim veertig jaar lang was Bouwman met haar opgewekte persoonlijkheid een van de meest gezichtsbepalende presentatrices op tv.

Open Het Dorp

In 1962 brak Bouwman door met de presentatie van Open het Dorp, de eerste liefdadigheidsactie op de Nederlandse televisie. Daarna volgden onvergetelijke programma’s als In de Hoofdrol, Mies en scène en Een van de Acht.

Televizier-Ring

Hoewel Mies Bouwman in 1992 haar carrière beeindigde, verschijnt ze heel soms nog op televisie. Zo reikte Bouwman in 2011 de Gouden Televizier-Ring uit aan het programma Voetbal International. De keuze voor de presentatrice was niet geheel toevallig, omdat in 2011 het zestig jarig jubileum van de Nederlandse televisie werd gevierd.

Meer over