Milika Peterzon vecht zich terug na herseninfarct

18 augustus 2015 11:54 | sterren | Door Televizier

Ruim 11 maanden na een bijna fataal herseninfarct vertelt presentatrice Milika Peterzon voor het eerst zelf het verhaal van haar zware strijd.

In een openhartig interview met magazine LINDA vertelt het oud-Hart van Nederland gezicht over de lijdensweg die ze moest doorstaan toen ze op 27 september 2014 uitgerekend in de douche werd overvallen door wat een zwaar herseninfarct bleek.

Alles werd zwart

Op de eerste momenten in de douche na, kan Milika zich niets meer herinneren van het incident. Alles werd zwart volgens Peterzon, die naar eigen zeggen pas weken later weer wakker werd in het ziekenhuis. Familie en vrienden vertellen hoe ze al die tijd voor haar leven heeft gevochten, terwijl de schade aan haar brein zo grootschalig was dat de medici genoodzaakt waren haar schedelpan volledig te liften zodat de opgezwollen hersenen voldoende ruimte hadden op natuurlijk wijze te herstellen.

De dood in de ogen

Al wat Milika nog weet van de beginperiode in het ziekenhuis is dat ze twee keer de dood in de ogen keek en niet blij werd van wat ze zag en wilde blijven leven voor haar gezin: "Ik wil nog niet mee". Het lange revalidatieproces viel haar ook zwaar, maar gelukkig zijn zowel haar spraak- en loopvermogen als haar geheugen niet aangetast. De enige, vermoedelijk permanente, handicap is een zogenoemd "defect op links". Milika's brein neemt niets waar wat haar ogen en andere zintuigen aan de linkerkant van haar lichaam oppikken. "Dus dan krijg ik in een restaurant mijn eten geserveerd, en denk ik: wat wéínig. Maar dat is dan omdat ik maar het halve bord waarneem. En op straat loop ik soms ineens tegen een lantaarnpaal op.”

Het volledige interview met Milika is te lezen in de LINDA, editie september 2015 (vanaf woensdag 19 augustus in de winkel).

Meer over