Militairen helpen Dionne Stax door Vierdaagse heen

21 Juli 2016 15:36 | sterren | Door Televizier

© Twitter Dionne Stax

Dionne Stax heeft ook de derde dag van de Vierdaagse volbracht. Mede dankzij de meelopende militairen, die de NOS-presentator 'spontaan' de pijn in haar knie deden vergeten.

Dionne werd vanochtend wakker met pijn in haar linkerknie. Met al twee dagen veertig kilometer in de benen is dat best te begrijpen. De pijn zorgde voor wat opstartproblemen, maar Dionne zette haar beste beentje voor.

Op de derde dag van de Vierdaagse staat traditioneel de Zevenheuvelenweg op het programma. In tegenstelling tot wat je zou verwachten loopt deze weg over vier heuvels. Maar hoe dan ook: flink klimmen voor Dionne en de andere wandelaars.

Ook op de route van dag 3: de Canadese begraafplaats. Vooral voor de militairen die meelopen, is dit een bijzondere plek. Rond 12.00 uur brachten zij een saluut aan de soldaten op deze begraafplaats die sneuvelden in de Tweede Wereldoorlog.

Uniformen

Dionne genoot van de aanwezigheid van de militairen. Plotseling was de pijn in haar knie verdwenen, schreef de NOS-presentator met een knipoog bij een selfie waarop ze zich liet omringen door stoere mannen in uniform.

Live-uitzending

Nog één dag wandelen te gaan voor Dionne Stax. Een bijzondere, want vrijdag presenteert ze al wandelend items in de live-uitzending van de NOS en KRO-NCRV over de Vierdaagse. Ook Fons de Poel en Harm Edens leveren bijdragen aan het programma, dat van 7.00 tot 18.25 uur te zien is op NPO 2.

Meer over