'Vooral geen excuses maken'

Miljuschka Witzenhausen hekelt tv-comeback Johan Derksen

11 mei 2022 21:04 | sterren | Door Jef Willemsen

© RTL/Roland J Reinders
Miljuschka Witzenhausen ziet de naderende tv-comeback van Johan Derksen en de zijnen met lede ogen aan. De tv-kok meent dat Talpa met de doorstart van Vandaag inside een flater slaat.

In haar Instagram stories reageert Miljuschka Witzenhausen keihard op het nieuws dat Talpa van plan is toch weer door te gaan met Vandaag inside

'Flater'

Wat Witzenhausen betreft slaat de zendergroep een flater als het daadwerkelijk allemaal doorgaat: "Vooral na het hele Voice-verhaal dat niet eens is afgerond. Het geeft de vrouw toch geen moed. Blijkbaar kan je dit soort shit zeggen. Dan zeggen dat het niet zo is. VOORAL GEEN EXCUSES MAKEN. Verbolgen de aftocht blazen want 'je kan in deze wereld niks meer zeggen' en dan nu weer terugkomen?"

'Woest'

Het nieuws maakt Miljuschka woest: "Het is zo belangrijk dat dit soort issues niet worden weggewuift. Ik ken geen enkele vrouw die geen ongewenst seksueel overschrijdend gedrag heeft meegemaakt. Maar bewijs is er nooit: jouw woord tegen dat van hem. De schaamte die er bij komt kijken... En als je de kracht heb er iets van te zeggen is de bewijslast vaak te licht." Witzenhausen sluit af met een veelzeggend 'eet een kaars!'

Talpa reageert

Overigens is het nog lang niet zeker dat Vandaag inside alweer zo snel terugkeert op televisie. Ook al claimt Johan Derksen dat de show maandag weer doorgaat, een woordvoerder van Talpa zegt dat er nog niets definitief is besloten. Afgelopen zondag is er alleen een constructief gesprek geweest tussen de betrokken partijen. Over het hoe en wanneer van een comeback zijn geen afspraken gemaakt. 

RTL Boulevard

Bij RTL Boulevard laat René van der Gijp weten ook nog van niks te weten, maar er wel degelijk klaar voor te zijn. Mediajournalist Rob Goossens concludeert dat SBS al langere tijd rekening hield met deze situatie. Na het plotselinge stoppen van het programma is de redactie van Vandaag inside namelijk niet ontbonden. De medewerkers zijn slechts gevraagd een weekje of twee vrij te nemen.

De Instastories van Miljuschka:

Meer over