Nieuwe avonturen

Misdaadverslaggever Kees van der Spek bundelt krachten met zijn zoon Joep

15 november 2022 14:52 | sterren | Door Judith Regeling

© RTLXL still
Kees van der Spek staat er in het gloednieuwe seizoen van Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt niet alleen voor. Hij gaat namelijk samenwerken met zijn zoon. 

Bij Jinek vertelt hij hoe hij tot deze keuze kwam.

Kees van der Spek

Elk seizoen staat Kees van der Spek weer oog-in-oog met oplichters, fraudeurs, afpersers en andere criminelen van over de hele wereld. "Waarom zou je daar je zoon bij willen betrekken?" vraagt Eva Jinek hem dan ook direct. "Het is een beetje roekeloos hé? Maar ik heb het toch gewoon gedaan", vertelt hij lachend. "Een jaar of zeven geleden kon mijn collega niet en hij zit bij de politie en toen mocht hij een maandje vrij nemen om in te vallen. Toen is hij meegegaan naar Hongkong. Dat was zo leuk!"

Toekomstplannen

Aangezien Kees toen een programma maakte waarbij hij een vrouw nodig om als potentieel lokaas op te treden, kwam er verder geen vervolg. Maar dat is nu een ander verhaal. "Ik maak nu een algemener programma en mijn collega zegde precies op toen jij beschikbaar was", aldus Kees. Van het een kwam dus het ander, zo blijkt. Vanaf nu reizen de twee dus samen rond de wereld om spannende avonturen te beleven en mooie reportages te maken.

Lees hieronder Kees' hele verhaal.

Meer over