Model Loiza Lamers getroffen door herseninfarct

21 november 2017 15:38 | sterren | Door Televizier

Model Loiza Lamers is door een herseninfarct getroffen. De 22-jarige Holland’s Next Topmodel-winnares ligt op dit moment in het ziekenhuis in Arnhem. 

Loiza Lamers is gisteren met spoed naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze plotseling bewusteloos raakte. Uit de scans blijkt dat ze een bloedprop in haar hersenen heeft. Het management van het model laat aan RTL Boulevard weten dat Loiza “erg bang is, maar zich ontzettend sterk houdt.”

Update

Haar management gaf vanavond in RTL Boulevard aan dat Loiza weer thuis is. "Ze heeft er waarschijnlijk niets aan over gehouden. Het blijkt dat Loiza een herseninfarct heeft gehad. Ze rust nu thuis uit. Aan een kant van haar gezicht voelt ze niets. Een soort van verlamd. Het is de vraag of dat blijvend is. Loiza maakt zich zorgen over haar gezicht, maar ze is blij dat ze kan praten en lopen. Ze is erg geschrokken en nu heel moe." 

Holland’s Next Topmodel

In 2015 won Lamers als eerste transgendermodel het televisieprogramma Holland’s Next Topmodel. Ze maakte een gewaagde keuze door het gewonnen modellencontract van Touché Models af te wijzen, omdat ze zich niet kon vinden in de voorwaarden. “Ik wil graag aan de top komen en daar doe ik alles voor, daar zitten soms moeilijke beslissingen aan vast”, zei ze destijds.

Internationale carrière

De winnares ging op eigen kracht verder en met succes. Lamers is op dit moment een veelgeboekt model en richt zich op een internationale carrière. Zo wist ze een rol in de Amerikaanse televisieserie I live with models te bemachtigen.

Meer over