Modern Family actrice Ariel Winter ondergaat borstverkleining

18 augustus 2015 08:15 | sterren | Door Televizier

Amerikaanse actrice Ariel Winter heeft bekend gemaakt dat ze deze zomer een borstverkleining heeft ondergaan. De 17-jarige Modern Family-ster ging gebukt onder haar buste.

In de serie speelt Ariel de rol van Alex Dunphy, een wat verlegen bolleboos die totaal niet populair is bij jongens. Als kind was Ariel absoluut geloofwaardig in die rol, maar toen haar borsten in de puberteit uitgroeiden tot cupmaat 32F werd dat gegeven steeds onwaarschijnlijker.

Borstverkleining noodzakelijk

In een interview onthulde Ariel dat ze de ingreep had ondergaan en nu door het leven gaat met een nog altijd gezonde 34D. Ze noemde vooral medische klachten als de belangrijkste reden. "Ik kon niet goed lange tijd rechtop staan, dan ging het zo'n pijn doen dat het duidelijk werd dat ik het niet meer aan kon."

Internetpesters

Daarnaast had ze ook te kampen met praktische problemen: "Er waren geen bikini's in mijn maat te koop en ik moest sowieso steeds opletten dat ik er niet te bloot of gewaagd bijliep." Op internet was haar buste, voller dan die van tegenspeler Sofia Vergara, al tijdenlang een dankbaar onderwerp van spot. "We leven in een tijd waar alles wat je doet belachelijk wordt gemaakt. Internetpesters zijn verschrikkelijk."

Steun van cast

Haar Modern Family castleden steunen Ariels beslissing in ieder geval. Vooral Sarah Hyland, die haar oudere zusje Hayley speelt, is trots op de stap die Winter heeft gezet: "Ik ben supertrots en heel blij voor haar, we hebben het er samen al eerder over gehad. Ariel is een paar centimeter kleiner dan ik en met 1.57 ben ik al niet groot. Ik kan me niet voorstellen zoveel gewicht te dragen. Ze is gelukkig en vooral gezond."

Meer over