Moeder Gerard Joling getroffen door milde beroerte

18 juni 2016 16:17 | sterren | Door Televizier

© Instagram Gerard Joling

Een zware week voor Gerard Joling: zijn moeder Jannie (86) kreeg thuis geheel onverwacht een TIA waardoor ze deels verlamd raakte.

Gerard maakte het nare nieuws bekend in een interview met De Telegraaf. Inmiddels kan Jannie zich weer volledig bewegen, maar dat maakt de schrik er bij de zanger niet minder om. "Ik wil haar nog lang niet kwijt. Maar goed, ze is 86 dus het kan zomaar een keer gebeuren. Het trok gelukkig allemaal heel snel bij en ze heeft nu medicatie om herhaling te voorkomen."

Borreltje

Inmiddels heeft moeder Joling zowel cholesterol- als bloeddruk verlagende medicatie voorgeschreven gekregen die een nieuw incident moet voorkomen. En Jannie en Geer hebben ook hun eigen huis-, tuin- en keukenmiddeltje: "We hebben alweer een borreltje genomen op de goeie afloop. Je schijnt het bloed dun te moeten houden. Nou, dat hoeft de dokter maar één keer tegen ons te zeggen."

Overlijden

De TIA volgt in een sowieso zwarte week voor Gerard. Eerder overleed Charles Omtzigt, de broer van zijn manager en ex-vriend Wino na een lang ziekbed. Gerard voelde zich dermate betrokken dat hij een rouwadvertentie liet plaatsen. 

Meer over