Monic Hendrickx en Fedja van Huêt genomineerd voor Gouden Kalf

1 oktober 2013 12:15 | sterren | Door Televizier

De eerste nominaties voor de Gouden Kalveren 2013 zijn bekend. Onder anderen Fedja van Huêt en Monic Hendrickx zijn genomineerd.

Het Gouden Kalf is de belangrijkste filmprijs van het Nederlands Film Festival (NFF), maar deelt jaarlijks ook prijzen uit aan de beste televisiedrama's en de beste acteur en actrice in een televisiedrama. De genomineerden hiervoor zijn gisteravond bekendgemaakt.

Monic Hendrickx

In de categorie 'Beste Actrice in een Televisiedrama' is Monic Hendrickx (foto) genomineerd voor haar rol als  Carmen van Walraven in Penoza II. Ook Noortje Herlaar maakt kans op deze prijs, zij is genomineerd voor haar rol in Moeder, Ik Wil bij de Revue. Mariana Aparicio Torres is genomineerd voor haar rol in Warriors, een aflevering uit de BNN-serie Van God Los.

Fedja van Huêt

Fedja van Huêt is genomineerd in de categorie 'Beste Acteur in een Televisiedrama'. Hij ontving de nominatie voor zijn rol als Willem Steenhouwer in de serie Overspel. Pierre Bokma is genomineerd voor zijn rol in De Prooi, deze serie over de teloorgang van de ABN AMRO moet nog worden uitgezonden. Tot slot is Issaka Sawadogo genomineerd voor In Het Niets.

Beste Televisiedrama

Ook wordt er een Gouden Kalf uitgereikt aan het beste televisiedrama. Kanshebbers zijn Exit, De Prooi en Warriors (Van God Los).

Art Rooijakkers

De overige nominaties voor de Gouden Kalveren worden dinsdagavond 1 oktober bekendgemaakt door Art Rooijakkers. De awards worden op 4 oktober tijdens het Gala van de Nederlandse Film uitgereikt. De ceremonie is live te zien op Nederland 2 om 20.55 uur. De presentatie is in handen van Anna Drijver.

Meer over