Monique van de Ven begrijpt gezeur over seks niet

16 Februari 2018 15:30 | sterren | Door Televizier

© Mark de Blok- MAX

Monique van den Ven vindt vrouwen die klagen over seks onbegrijpelijk. Wat de 65-jarige actrice betreft moet je er tijd voor maken, zelfs als het even niet schikt. 

In een interview met Libelle spreekt de Dokter Deen-ster haar verwondering uit over haar klagende seksegenoten als het op de daad aankomt. 

"Big deal"

Monique vindt het onbegrijpelijk dat vrouwen zo'n "big deal" maken van seks: "Van die vrouwen die zeggen: 'Maar ik ben nu aan 't lezen...' (..) Als het moment daar is, gewoon doén. Ik heb het al vaker gezegd en ik zeg het nu weer: altijd ja zeggen! Tien minuten later kun je weer je boek pakken. Zo houd je er ook plezier in. Als je het moment steeds voorbij laat gaan, wordt het een ding, en krijg je ruzie."

Seks is als eten en drinken

Van de Ven, die in 1973 doorbrak naast Rutger Hauer in de taboeloze filmhit Turks fruit, beschouwt lichamelijk contact als eerste levensbehoefte: "Ik zie het als eten en drinken - het hoort erbij. Maar het is wel heel belangrijk. Als je de seks loslaat, ben je zó uit elkaar. Dan is er geen intimiteit meer en dan heb je niks."

Aantrekkelijk blijven

Zelf is Monique al dertig jaar samen met Edwin de Vries, de schrijver van 'haar' dramaserie Dokter Deen. Ze meent dat het zaak is dat je als vrouw werkt aan jezelf in een relatie: "Door er verzorgd uit te blijven zien. Door aantrekkelijk te blijven. Niet te veel uit te dijen. Door fysiek te zijn met elkaar, door intimiteit op te zoeken.".

Lees ook: Het laatste seizoen van Dokter Deen start op 1 maart.

Meer over