Weigerde programma-idee

Moszkowicz had geen zin in ‘Bram zoekt een baan’

22 juli 2018 09:13 | sterren | Door Wietse Zuidberg

© Olivier Thijssen
Toen de voormalig advocaat Bram Moszkowicz uit zijn ambt werd gezet in 2013, wilden veel mensen een televisieprogramma met hem maken. Toch hield Bram de boot een beetje af.

Er was zelfs een producent die met het idee kwam om het programma Bram zoekt een baan te gaan maken. De partner van Bram, Nienke Hoogervorst stak daar een stokje voor. "Ze dachten: de nood is zo hoog, dat doet-ie wel. Hij heeft het nu nodig. Daar heb ik je gelukkig wel bij weggehouden”, zo zegt ze in De Telegraaf.

Situatie nijpend

"Ik had het zelf waarschijnlijk ook afgezegd, maar Nienke was de eerste die zei: dat gaan we even niet doen. Terwijl mijn bv failliet was en de situatie best nijpend. Er kwamen mensen op me af die dachten: kijken wat we er verder nog uit kunnen krijgen”, aldus de gevallen advocaat.

Weer advocaat worden

Het is nog altijd niet uitgesloten dat Bram weer terugkeert als advocaat. Hij is levenslang zijn ambt uitgezet, maar hij kan een verzoek indienen om toch weer in genade te worden aangenomen. "In alle oprechtheid: dit vak was mijn leven en ik denk dat ik er echt goed in was. Ik zou graag terugkeren als advocaat, maar of en zo ja wanneer ik het verzoek doe? Ik ben er oprecht nog niet uit. Maar het bloed kruipt natuurlijk altijd waar het niet gaan kan."

Meer over